INTERACTIES

Beacon 1 : Commute, discover and connect (SNCB - NMBS)

Het Noordstation - een station door ons allemaal! 
Tussen de professionele wijk en de residentiële wijk, is het Noordstation een centrale ontmoetingsplaats voor velen. In de volgende vragen brainstormen we over verschillende activiteiten in het Noordstation voor professionelen, jeugd en families, en ook voor bewoners uit de buurt. We geven opties voor zowel activiteiten overdag als ‘s avonds en in het weekend! 

Beacon 2 : Commute, shop and take a break (SNCB)

Met meer dan 60.000 reizigers per dag is dit het op 1 na grootste station van België. 
Vandaag is de hoofdingang van het station helemaal vernieuwd en de laatste fase van het project focust zich op de renovatie van de centrale gang richting de sporen. Voor deze passage vragen we graag jouw mening over potentiële nieuwe winkels en diensten. Misschien kan het Noordstation wel veel meer bieden dan enkel een koffie on-the-go? 

Beacon 3 : The esplanade of after-work ? (SNCB)

Het Noordstation - en zijn nieuwe esplanade! 
In de richting van Rogier wandel je langs een esplanade met voorlopig lege ruimtes. In deze ruimtes (met mogelijke terrassen!) komen nieuwe winkels en diensten. Breng je stem uit voor de esplanade ‘by all of us’: wil je hier graag vooral shoppen of jouw after-work feestjes organiseren? 

Beacon 4 : From Place du Nord to Rue Brabant (Saint-Josse)

Deze interactie gaat over de passage tussen het Noordplein en de Brabantstraat.

Beacon 5 : Passage Rogier (Creative District)

Deze interactie gaat over de Passage Charles Rogier. 
In deze passage zou Creative District een aantal nieuwe winkels en diensten willen aantrekken die relevant zijn voor deze buurt. Om dit te doen, horen we graag jouw mening! 

Beacon 6 : Dear Charles ... (Saint-Josse)

Deze interactie gaat over het Rogierplein. Dit plein is onlangs gerenoveerd en bestaat nu uit een grote open ruimte. We horen graag jouw mening hierover!

Beacon 7 : One two three four (Quatuor)

Het Quatuor project. Vanaf 2021 zullen op deze plek vier nieuwe kantoorgebouwen komen met een grote binnentuin die toegankelijk is voor het publiek, met ook een aanbod van diensten en faciliteiten. Om deze plek zo aangenaam mogelijk te maken, zouden we graag jouw mening weten over potentiële winkels en diensten voor de benedenverdieping. 

Beacon 8 : ZIN (Befimmo)

De buurt rond het Noordstation is momenteel louter een business district. Hoewel! Er is verandering op komst. WTC 1 en WTC 2 zullen getransformeerd worden tegen het einde van 2023 in een multifunctioneel gebouw, genaamd “ZIN”. Het gebouw zal bestaan uit kantoren, woongelegenheid, een hotel, en verder ook vrijetijdsruimtes, horeca en handelszaken. Deze fusie van functies in 1 gebouw zal er voor zorgen dat er steeds leven aanwezig zal zijn, zeven dagen op zeven. We hadden graag gehoord wat jij denkt over deze verandering. 

Beacon 9 : St Rochus School

De Noordwijk telt verschillende scholen waaronder de Sint-Rochus school. De Noordwijk is naast zakenwijk ook een woonwijk voor families. Graag kennen we jouw mening om de Noordwijk nog kindvriendelijker te maken

BEACON TECHNOLOGY

Een beacon is een kleine Bluetooth-zender. Een apparaat uitgerust met Bluetooth, zoals je smartphone, kan een beacon "detecteren" zodra het zich binnen het bereik bevindt. Wanneer je de beacons nadert, kan de mobiele app Brussel by us het signaal ontvangen van de beacons en krijg je een melding om de vragen over de specifieke locatie te beantwoorden. De beacons van Brussel by us zijn kleine witte zendertjes (in de vorm van een doos). Het is mogelijk dat je het zendertje niet altijd ziet op een specifieke locatie, omdat het verborgen is of binnen in een gebouw is geplaatst.

Volg ons via Facebook voor alle updates over het project ! 

  • Facebook

 Foto door Alex Vasey 

 & Samuel Foster via Unsplash