FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Waar gaat het project over?

Brussels by us is een burgerparticipatieproject dat mensen samenbrengt om te werken rond ideeën en concrete oplossingen voor een lokale buurt. Door het gebruik van beacons, ontvang je vragen over projecten en initiatieven die zich in een conceptfase bevinden en krijg je de gelegenheid om jouw mening te geven! Op deze manier kan je vanaf het begin deel uitmaken van een nieuw project, en deel uit te maken van de verandering die je wil zien!

Wat is een beacon? 

Een beacon is een kleine Bluetooth-radiozender. Een apparaat uitgerust met Bluetooth, zoals je smartphone, kan een beacon detecteren zodra deze binnen het bereik ligt (ongeveer 100 m). Wanneer je de beacons nadert, ziet de mobiele app "Brussels by us" het signaal en ontvang je een melding om de vragen te beantwoorden.

Waar kan ik de beacons vinden? 

De beacons van Brussel van ons zijn kleine witte dozen met ons logo op. Het is mogelijk dat je het zendertje niet altijd op een specifieke locatie ziet, omdat het in een gebouw is verstopt. (Beacons zijn nogal verlegen en verstoppen zich graag). Je vindt alle locaties van de beacons op de kaart in de app, of hier.

Monitoren de beacons mij?

De beacons kunnen je niet monitoren omdat ze enkel een signaal versturen, en er geen kunnen ontvangen. De app onthoudt enkel jouw locatie als je ook een vraag hebt beantwoordt. Hou er rekening mee dat alle persoonlijke data die wij ontvangen geanonimiseerd is, en het dus niet mogelijk is om jouw profielgegevens (gmail, facebook, e-mail) te koppelen aan jouw antwoorden in de app.

Mijn smartphone pikt het signaal niet op en ik krijg geen vragen! Help?

Zorg er eerst voor dat je geolocatie-instellingen en bluetooth-instellingen op je smartphone zijn ingeschakeld. Voor de app te kunnen gebruiken moet je ook toegang hebben tot het internet (via WiFi, of via mobiele data). Gebruikers van iOS toestellen moeten goed nakijken of hun locatie-instelling op ‘altijd aan’ staan. Als je nog steeds geen melding ontvangt, wacht dan wat langer, beacons zijn soms temperamentvol en hebben wat tijd nodig om jouw smartphone te detecteren!

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke data?

Jouw persoonlijke gegevens zijn strikt vertrouwelijk en worden enkel gebruikt voor onderzoeksdoeleinden binnen het kader van het Brussels by us project. We hebben deze type gegevens nodig (woonplaats, leeftijd, geslacht, type bezoeker van een zone) om beter te begrijpen wie de vraag heeft beantwoordt. Als je meer informatie wil over hoe jouw gegevens worden verwerkt, dan kan je onze privacy verklaring nalezen in de applicatie.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Zodra de verzameling van meningen in elke zone voorbij is, zullen we de resultaten analyseren en de relevante partners informeren. De meest populaire meningen proberen we in aanmerking te nemen in de ontwikkelingsfase van de projecten en initiatieven. Dit maakt het mogelijk om projecten uit te voeren die van in ieders belang zijn.

Ik zou graag een beacon installeren op mijn locatie: wat is de procedure?

Wil je graag jouw project presenteren via Brussels by us? Voor meer informatie over deze procedure, stuur ons een e-mail op info@brusselsbyus.be

Ik heb een opmerking of een vraag, wie kan ik hierover e-mailen?

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je ons bereiken via info@brusselsbyus.be

Volg ons via Facebook voor alle updates over het project ! 

  • Facebook

 Foto door Alex Vasey 

 & Samuel Foster via Unsplash