17/01/2019

Start

 Februari 

 Maart 

Lancering

 December 

Bevragingen via de

app in de Noordwijk

 September 

Workshops

Bevragingen via de app in de Centrale zone en rond de Universiteitscampus

 

EEN BRUSSELS SMART CITY BELEID

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is zoals elke grote regio tegelijkertijd een vat vol mogelijkheden en een bron van sociale, financiële en ecologische uitdagingen. Met informatie- en communicatietechnologie (ICT) als hefboom gaat de regio voluit voor menselijke, economische en ecologische ontwikkeling. De impact van het Smart City-project overstijgt het beleid voor technologie, digitalisering en ICT-architectuur. In het Brusselse gewest vertaalt de slimme-stadfilosofie zich naar

  • een positieve bijdrage aan het stadsleven;

  • het stimuleren van wijken;

  • mogelijkheden voor verdere stadsontwikkeling; een brug tussen burgers, de privésector, de academische wereld en openbare instellingen

Geïnteresseerd in het Smart City-beleid van Brussel? Kom hier meer te weten.

OVER

Brussels by us is een burgerparticipatie project dat lokale actoren samenbrengt om na te denken over concrete oplossingen om de leefbaarheid in een lokale wijk te verbeteren. Of je nu een inwoner, een pendelaar of een bezoeker bent van Brussel, deel jouw mening en maak deel uit van de verandering! Samen denken we na over de inkleding en de verschillende functies van publieke ruimtes en pleinen in Brussel voor volgende drie zones: de Noordwijk, de centrale zone rond het voetgangersgebied in het stadscentrum en de zone rond de universiteitscampus (VUB / ULB).

Van commercieel aanbod tot tuinieren in de stad, we zijn geïnteresseerd in jouw wensen en behoeften. Wandel rond in de drie zones in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en ontvang locatie specifieke vragen van onze beacons en deel je mening! Je kan de meest populaire meningen in de app raadplegen, die zullen dienen als input voor de verschillende initiatieven en stakeholders die bij het project zijn betrokken. Door deel te nemen in Brussels by us, creëren we samen een slimmere toekomst voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

Brussel by us is een samenwerking tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en imec. Het project loopt van januari tot december 2019.

BEACON TECHNOLOGY

Een beacon is een kleine Bluetooth-zender. Een apparaat uitgerust met Bluetooth, zoals je smartphone, kan een beacon "detecteren" zodra het zich binnen het bereik bevindt. Wanneer je de beacons nadert, kan de mobiele app Brussel by us het signaal ontvangen van de beacons en krijg je een melding om de vragen over de specifieke locatie te beantwoorden. De beacons van Brussel by us zijn kleine witte zendertjes (in de vorm van een doos). Het is mogelijk dat je het zendertje niet altijd ziet op een specifieke locatie, omdat het verborgen is of binnen in een gebouw is geplaatst.

Volg ons via Facebook voor alle updates over het project ! 

  • Facebook

 Foto door Alex Vasey 

 & Samuel Foster via Unsplash